NFSBiH će bogato zaraditi od nastupa Zmajeva u elitnoj grupi Lige nacija

UEFA je odredila i novčane nagrade za ovu sezonu, pa je samim učešćem u elitnoj grupi Lige nacija postalo jasno da će NFSBiH zaraditi 2,25 miliona eura
NFSBiH će bogato zaraditi od nastupa Zmajeva u elitnoj grupi Lige nacija

(Naša reprezentacija “masno” će zaraditi u Ligi nacija – Foto: Ilustracija, NS BiH)

Zahvaljujući dobrim partijama i osvajanju Lige B u prošlom izdanju Lige nacija, naša selekcija će u novoj sezoni ovog takmičenja nastupati u elitnoj grupi A.

Nedavno je održan i žrijeb Lige nacija A, gdje je odlučeno da se naša reprezentacija u grupi sastane sa Njemačkom, Holandijom i Mađarskom.

UEFA je odredila i novčane nagrade za ovu sezonu, pa je samim učešćem u elitnoj grupi Lige nacija postalo jasno da će NFSBiH zaraditi 2,25 miliona eura.

U Ligi B će svaka selekcija dobiti po 1,5 milion eura, u Ligi C će timovi dijeliti po 1,12 miliona eura, a u najslabijoj Ligi D su nagrade po 750.000 eura.

Dodatno će biti nagrađeni pobjednici svake grupe, za koje će gore navedene sume biti duplirane. Pobjednik završnog turnira Lige A zaradit će 6 miliona eura, poraženom finalisti će pripasti 4,5 miliona eura, a trećeplasirana ekipa će inkasirati 3,5 miliona eura.

Liga nacija počet će 7. septembra, kada će Zmajevi gostovati Holandiji. U drugom kolu će BiH odmjeriti snage sa Mađarskom, također u gostima, a prvi domaći meč je na rasporedu 11. oktobra protiv Njemačke.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *