Nezvanično: Derviš Čičko nestranački kandidat Stranke za BiH za gradonačelnika Tuzle!

Kako saznajemo, Čičko je kandidaturu prihvatio pod uslovom da bude nestranački kandidat što bi, ako se dogodi, bio kuriozitet u dosadašnjoj političkoj praksi u Tuzli, kada je riječ o izborima
Dervis Cicko, kandidatura, SzBiH
Derviš Čičko: Ako budem nestranački kandidat SzBiH, očekujem podršku svih koji žele bolju Tuzlu u stvarnosti, a ne samo na papiru – Foto: TuzlaLIVE, arhiva)

Prema nezvaničnim, ali dobro obaviještenim izvorima, portal TuzlaLIVE.ba saznaje da će poznati tuzlanski intelektualac, inž. Derviš Čičko, biti nestranački kandidat Stranke za BiH za gradonačelnika Grada Tuzla na lokalnim izborima u oktobru ove godine.

Očekuje se da će se Gradski odbor Stranke za BiH Tuzla o ovoj kandidaturi zvanično oglasiti na konferenciji za novinare, najvjerovatnije u ponedjeljak, u Hotelu ‘Salis’.

Kako saznajemo, Čičko je kandidaturu prihvatio pod uslovom da bude nestranački kandidat što bi, ako se dogodi, bio kuriozitet u dosadašnjoj političkoj praksi u Tuzli, kada je riječ o izborima.

Na prijevremenim lokalnim izborima u Tuzli, prije dvije godine, Čičko je bio nezavisni kandidat, ali s obzirom na to da iza sebe nije ima stranku, a finansirao je kampanju vlastitim sredstvima, nije bio, kao ni ostali kandidati, konkurentan izabranom gradonačelniku Zijadu Lugaviću, koji je iza sebe imao veliki politički i izborni aparat aktuelne lokalne vlasti, uključujući i finansijske resurse grada i javnih gradskih preduzeća.

Ono što je zanimljivo, brojne Čičkove ideje o tome kako riješiti neke aktuelne probleme Grada Tuzla, u međuvremenu su iskorišćene, a rješavanje je započelo. Među ostalim i proširenje mreže toplifikacije grada, širenje industrijskih zona itd. (t)

Podijeli

3 0 komentara

  1. Prosli put je bilo kao kad u Galaxisu dj pusta freejazz ili progresivni afro funk….

  2. Dobro je imati gospodina Čička za izbornog kandidata za gradonačelnika ali će se vjerovatno ponoviti izborna borba Davida i Golijata. Aktuelni gradonačelnik je stavio sve poluge svoje vlasti za predizbornu kampanju, koja dopire do svakog građanina. Našem nezavisnom kandidatu nedostaje politički i ekonomski resursi u predizbornoj kampanji da bi promovisao svoj program odnosno pokazao kako se sa ovim gradom može bolje upravljati na dobrobit svih građana. Evidentno da nije dovoljno imati izbornu promociju samo na ovom portalu,
    Puno sreće i uspjeha gospodinu Čičku na lokalnim izborima..

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *