Nezvanični rezultati: Gutić proglasio pobjedu u Banovićima, Imamović u Tuzli

1
221

U toku je brojanje glasova, nakon šo su u 19 sati, zatvorena birališta u BiH, a već se objelodanjuju neki preliminarni rezultati. Izlazniog u Tuzli bila je oko 39 posto.

Prema informacijama iz više medija, u Gračanici vodi aktuelni načelnik, Nusret Helić, kandidat SDP–a.

U Srebreniku nezvanično vodi Nihad Omerović (“Zajedno za bolji Srebrenik”).

Socijaldemokrati su u Lukavcu proglasili novi načelnički mandat Edinu Deliću.

U Tuzli nezvanično vodi Jasmin Imamović sa velikim brojem glasova ispred Vahida Jusufovića (SD BiH). Indirektno je pobjedu Imamovića potvrdio predsjednik SD BiH Enver Bijedić, kazavši kako je “svaki rezultat Jusufovića veliki uspjeh, jer je vodio korektnu, a ne rljavu kampanju”.

Bijedić je kazao da se od početka kampanje SDP služio lažima i da je jedina meta bila partija SD BiH, koja postoji svega 14 mjeseci. Dodao je da očekuje kako se u Gradskom vijeću većina neće moći sastaviti bez SD BiH.

Nakon pristiglih rezultata sa obrađenih 19 od 159 biračkih mjesta u Tuzli, Jasmin Imamović (SDP) ubjedljivo vodi sa oko 2500 glasova , a prvi pratilac mu je Vahid Jusufović (SD-DF) sa oko 1600 glasova.

U Gradačcu vodi novi stari gradonačelnik Edis Dervišagić (SDP). U Živinicama pobjedu već slave u Izbornom štabu Samira Kamenjakovića (SDA), kao i u Kalesiji gdje kandidat Zijad KUlanić trenutno vodi za mjesto načelnika.

U Kladnju je u vodstvu aktuelni načelnik Jusuf Čavkunović (PDA).

U Banovićima pobjedu već slavi SDA koja je uvjerena u pobjedu Bege Gutića. Šta više, Gutić je u pojedinim medijima već proglasio pobjedu. (tl – Foto: Arhiva)

Download PDF

1 komentar

  1. Bijediću, što ti nisi izašao na megdan Faraonu, već si poturio finog insana Jusufovića.
    Bio bi pometen do nogu kockaru jedan.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here