Nezadovoljni izborom Peteva za selektora: BH Fanaticosi se okupili ispred zgrade NSBiH

Grupa navijača nezadovoljna izborom Ivayla Peteva za selektora nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine okupila se danas ispred zgrade Nogometnog saveza BiH uoči predstavljanja novog selektora Zmajeva.

Kako javlja reporter N1, ispred zgrade su prisutni i pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo nakon najave na Facebook grupi “Bojkot Nogometnog saveza BiH” koja broji više od 10.000 članova, da će danas biti održani mirni protesti ispred zgrade NS BiH.

Petev je jedan od trenera s kojim su razgovor obavili bivši reprezentativci BiH – Zvjezdan Misimović i Emir Spahić, a potom su članovi posebne komisije koju čine Elvedin Begić – predsjednik NS BiH, Milorad Sofernić i Ivan Beus – prvi i drugi potpredsjednik NS BiH, Irfan Durić – predsjednik NS Federacije BiH, Vico Zeljković – predsjednik FS RS, članovima Izvršnog odbora NS BiH odlučili predložiti bugarskog trenera za novog selektora Zmajeva.

Ranije su Zeljković i Sofrenić istakli kako Begić nije prisustvovao sastanku komisije, a Durić je potvrdio kako je komisija glasala u omjeru 4:0 u korist Bugarina. Durić je istaknuo kasnije kako je on bio za Barbareza, ali je na glas dao Petevu nakon što je shvatio da će biti preglasan zbog toga što je ranije dogovoreno da se postigne konsenzus.

Petev je dobio potrebnu podršku Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i bit će šef stručnog štaba Zmajeva u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje se 2022. godine igra u Kataru.

Novi selektor neće imati mnogo vremena za upoznavanje reprezentacije i probu s obzirom na to da već 24. marta 2021. godine gostujemo kod reprezentacije Finske u prvom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Sa nama u grupi su još aktuelni prvak svijeta Francuska, izuzetno snažna selekcija Ukrajine i Kazahstan. (N1)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *