Nevrijeme u Hrvatskoj: Vjetar srušio drvo, tuča oštetila aute

0
141

Nevrijeme popraćeno tučom zahvatilo je u poslijepodnevnim satima Karlovac i Dugu Resu.

Olujno nevrijeme zahvatilo je danas popodne Istru, i to najprije zapadnu obalu poluotoka.

Tokom dana je na području Istre bilo lokalnih pljuskova, no popodne se razvio snažan sustav na moru, koji je zahvatio Italiju te šire riječko područje.

U Novigradu i Taru od siline nevremena sušena su brojna stabla i prometni znakovi, a na Umag se sručilo olujno nevrijeme uz vjetar brzine oko 150 km/h praćeno pijavicama koji je također čupao stabla.

DHMZ je putem Meteoalarma za danas izdao narančasti stupanj upozorenja za riječku regiju i Istru.

“Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu”, poručili su iz DHMZ-a.

Tuča u Dugoj Resi

Osim Istre, promjena je zahvatila i Karlovac i Dugu Resu, gdje je padala tuča veličine oraha. Stradao je i dio zgrade gradske vijećnice kojoj je vjetar otkinuo krovište.

Nevrijeme odnijelo krov gradske vijećnice u Dugoj Resi

Na terenu su vatrogasci i policija, a iz tamošnjeg DVD-a su za Dnevnik.hr rekli kako zasad nemaju podataka je li netko ozlijeđen te potvrdili da je oluja odnijela dio krova vijećnice.(ip,tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here