NEVOLJE STANARA DVIJE ZGRADE KOMPLEKSA „OAZA“: Za prolaz putem treba im šljem! (Foto)

6
1850

Nekoliko stotina građana nastanjenih u dvije stambene zgrade kompleksa „Oaza“ u Tuzli, iza Osnovne škole „Kreka“, svakodnevno se suočavaju s velikim problemima, čak strahujući za život.

Naime, do dvije lamele sa 120 već useljenih stanova vodi loš put i nizbrdica i to kroz gradilište stambenih objekata u izgradnji!

Predsjednik Odbora etažnih vlasnika stanova lamele A-1, Ibrahim Kovač, kaže kako im je prilikom gradnje objekta rečeno da će imati tri pristupna puta, a imaju samo jedan i to onaj koji vodi kroz gradilište.

Sam prolazak je vrlo opasan, jer s objekta u izgradnji firme „Dženex“ može pasti razni materijal i povrijediti, pa čak i ubiti prolaznika.

-Ovo je jedini put do naših zgrada, a tek nas čekaju muke, jer se uskoro počinju graditi još dvije zgrade i obje uz put koji sada koristimo. Dešava se da stigne građevinski materijal i da nemamo pristup našim zgradama. „Dženex“ uskoro počinje graditi lamelu „B“, a „Tehnograd Company“ soliter. Možemo samo zamisliti šta nas tek čeka – napominje Kovač.

Kako kaže, „Dženex“ je prije početka gradnje potencijalnim kupcima obećao tri pristupna puta, a osim spomenutog, trebala su biti osigurana dva s druge strane objekta, pored zgrada u naselju Mosnik. Međutim, vlasnici tih objekata su na tom dijelu postavili ogradu, tako automobili ne mogu prolaziti. Ostao je jedan putić za pješake koji vodi do Autobuske stanice.

– Ako vlasnici na stubove stave žicu, nećemo moći prolaziti ni pješke, nego ćemo morati do zgrade zaobilaznim, puno dužim putem – tvrdi Kovač.

Stanari su se dopisima obraćali gradonačelniku Tuzle, Jasminu Imamoviću i nadležnim gradskim službama, ali je efekat jednak bacanju dopisa u bunar.

– Mjesec dana pokušavao sam doći do nadležne osobe. Jedni drugima su me slali i stičem utisak kao da niko neće da se bavi problemom građana. Na kraju nam je rečeno da to nije u nadležnosti Gradske uprave, što je u najmanju ruku čudno. Ako je tako, kako su nadležni za naplatu komunalija i raznih taksi? Pokazuju totalnu nezainteresovanost za probleme građana – komentira ogorčeni predstavnik stanara dijela kompleksa „Oaza“

Ništa čudno kada je aktuelna vlast u pitanju. Kao da se radi o građanima i objektima u Tunguziji, a ne u Tuzli, „gradu najugodnijeg življenja“.

U nedavnom razgovoru za Faktor, a potvrdio je i za TuzlaLIVE, Kovač je rekao kako kroz gradilište svakodnevno prolaze djeca, penzioneri, trudnice, i ostali stanari spomenutih stambenih objekata, u vrijeme dok kran iznad njihovih glava prenosi teški i opasni teret.

Još samo fali da ih neki savjesni nadzornik gradilišta vrati i naloži da nose šljemove dok prolaze pored gradilišta.

Treba li, na kraju, da neko nastrada pa da se ljudi iz Gradske uprave, osim predizbornom kampanjom, počnu baviti i – svojim poslom!? (mp – Foto: Darko Zabuš)

6 Komentari

  1. To je običaj kod Dženex a i ostali to rade…obećaju parking ispred zgrade je vlasništvo vas stanara a zatim ga proda..

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here