Nestabilno vrijeme i danas, moguće tegobe kod hroničnih bolesnika

Vjetar će biti slab, istočnog i jugoistočnog smjera.
(Foto: Ilustracija)

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U istočnim dijelovima Bosne očekuje se manje oblačnosti i više sunčanih perioda, uglavnom prijepodne. U kotlinama i uz riječne tokove moguće je prisustvo magle ili niske oblačnosti.

Tokom dana, veći dio zemlje suočit će se s kišom i lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom, dok se padavine ne očekuju na sjeveroistoku Bosne.

Vjetar će biti slab, istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnje temperature zraka kretat će se većinom između 9 i 14 stepeni, dok će na jugu zemlje biti do 17 stepeni. Najviše dnevne temperature zraka očekuju se između 21 i 27 stepeni.

Biometeorološka Prognoza

Period nestabilnog vremena i lošijih biometeoroloških prilika se nastavlja. Kronični bolesnici mogli bi osjetiti pojačane tegobe, stoga se preporučuje izbjegavanje težih fizičkih napora. Poseban oprez je potreban u jutarnjim satima zbog nižih temperatura i moguće magle, što može povećati osjet hladnoće. Meteopatske reakcije poput glavobolje, malaksalosti i promjena raspoloženja su moguće.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *