Nestabilno sa kišom

0
164
Temperatura će dnevno ići do 23 stepena (Foto: Arhiva)

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalno su registrovani pljuskovi na području Hercegovine, Krajine, centralnim i sjevernim područjima Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 0; Ivan-sedlo i Sokolac 8; Livno 9; Tuzla 10; Drvar, Jajce i Srebrenica 11; Bugojno, Doboj, Mostar, Sarajevo, Trebinje i Zvornik 12; Gradačac i Sanski Most 13; Stolac i Zenica 14; Banja Luka i Bihać 15; Bijeljina i Neum 16°C.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Širom zemlje su izgledni povremeni lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

Slično kao u proteklih par dana, uz promjenljive biometeorološke prilike. Povremene padavine uglavnom će loše djelovati na raspoloženje većine populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se pojačati. Pri tome bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji, osobito tokom jutarnjih sati, obzirom da će temperature zraka biti dosta niže u odnosu na natprosječno topli početak ove sedmice. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here