Nermin Kasumović “srebrni” na pojedinačnom prvenstvu BiH u kuglanju (Foto)

Nermin Kasumović je na putu do finala pobijedio bivšeg prvaka BiH Malenicu i aktuelnog prvaka Republike Srpske Trklju

0
457

Proteklog vikenda u Gradišci je održano finale pojedinačnog prvenstva BiH u kuglanju, uz nastup 16 igrača koji su kroz kvalifikacione turnire na nivou FBiH i RS izborili pravo nastupa.

Na finalnom turniru iz ekipe Slobode su nastupali Nermin Kasumović i Midhat Jogunčić dok je Samir Jogunčić, iako je izborio nastup, otkazao nastup na finalnom turniru.

Prvog dana prvenstva svi igrači su se borili za plasman, nakon čega je osam najbolje plasiranih nastavilo takmičenje Kup sistemom (na ispadanje).

U nastupu za plasman Nermin Kasumović je oborio 625 čunjeva i zauzeo 3. mjesto, a Mithat Jogunčić je oborio 588 čunjeva sto je bilo dovoljno za 10. mjesto.

U četvrtfinalu je Kasumović eliminisao bivšeg prvaka BiH Bernarda Malenicu pobijedivši  3:1 sa ukupno oborenih 596 čunjeva.

U polufinalu Kasumović je bio bolji od prvaka RS Marka Trklje, pobijedivši rezultatom 4:0 sa 569 oborenih čunjeva. U drugom polufinalnom meču Ivan Petric (Posušje) sa 594 oborenih čunjeva bio je bolji od Nemanje Galića (Gradiška, nastupa za Zaprešić) s oborenih 588 čunjeva. Rezultat je bio 2:2 ali je Petric prošao u finale zbog više oborenih čunjeva.

U finalu Ivan Petrić je sa 611 oborenih čunjeva je bio bolji od Kasumovića (577), pobijedivši rezultatom 3,5:0,5 i tako odbranio prošlogodišnju titulu pojedinačnog prvaka BiH.

Ovo je veliki uspjeh tuzlanskog kuglanja i sve čestitke sjajnom Nerki Kasumoviću Kasi!

Konačan plasman:

1. Ivan Petric
2. Nermin Kasumović
3. Nemanja Galić
Marko Trklja (kks)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here