Nenad Periš nakon što je čuo da je izvučeno tijelo iz Save: ‘Nije mi nimalo lako’

Informaciju da je danas izvučeno tijelo iz Save, Periš je saznao iz medija, a kako kaže nimalo mu nije lako kada čuje takvu vijest

0
724

Nenad Periš, otac Mateja koji je u Beogradu nestao prije više od pet mjeseci, kaže da se svaki put strese kada čuje da je neko tijelo izvučeno iz rijeke.

Informaciju da je danas izvučeno tijelo iz Save, Periš je saznao iz medija, a kako kaže nimalo mu nije lako kada čuje takvu vijest.

“Svaki put kad čujem da je neko tijelo izvučeno iz vode stresem se. A kada saznam da nije riječ o mom Mateju pomislim na roditelje tog čovjeka, na njegove rođake i prijatelje… Vjerujem u Boga i u to da je milostiv i ne dovodim u pitanje njegove odluke. Volio bih saznati istinu, kakva god da jest”, kaže Nenad Periš za srbijanske medije.

Dodaje da je još uvijek u svakodnevnom kontaktu sa srbijanskom policijom koja i dalje radi na rješavanju misterije Matejeva nestanka.

“Pomažem im koliko mnogu, šaljem im određene informacije. Vjerujem im i uvjeren sam da rade sve što je u njihovoj moći. I zato sam im neizmjerno zahvalan” priča Periš i ponavlja da iznad svega vjeruje u Boga.

Prema njegovim riječima, u skorije vrijeme planira ponovni odlazak u Beograd.

Podsjetimo, Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra nakon što je pod nerazjašnjenim okolnostima napustio beogradski noćni klub Gotik. Nadzorne kamere su ga snimile na raznim lokacijama, no nakon toga gubi mu se svaki trag. Potraga za njim još uvijek traje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here