Nekulturno: Vozilo “Caritasa” parkirano na zelenoj površini

Nakon snimka automobila Kantonalne službe za inspekcije, koji je kod škole u Kreki “upecan” na zelenoj površini, danas smo od naše čitateljke dobili još jedan snimak nekulturnog i nepravilnog parkiranja.

U blizini Male pijace na travnjaku je parking našao vozač službenog vozila Humanitarne organizacije “Caritas” (062-J-515).

– Snimljeno je jutros, nešto prije 7 sati. Svaki da je tu parkirano, a  vozi ga jedna mlađa žena. Valjda misli da ima zasluga za narod – navodi čitateljka čiji identitet je poznat Redakciji TuzlaLIVE.ba.

Putem službene stranice Gradske uprave poslala je upit nadležnim o ovom kršenju propisa, pa će biti zanimljivo vidjeti hoće li biti reagovanja.

U svakom slučaju, umjesto čuvanja zelenih površina, neki čuvaju svoje automobile na štetu stanara okolnih zgrada i ljepšeg izgleda grada.

Zašto to toleriše policija? (tl)

Podijeli

One comment

  1. Obzirom da nam je policija tako neuspješna i da, od cijelog Zakona o saobraćaju poznaju samo prekoračenje brzine, u ovom gradu se ne može više normalno voziti niti kretati. Pogledajte cestu pored Binga i samouslužnih autopraonica. Je li dozvoljeno parkiranje u saobraćajnoj traci? Pogledajte cestu ispred Melaina, pitam se pored 3 znaka o zabranjenom parkiranju i zaustavljanju, da li je dozvoljeno parkiranje u saobraćajnoj traci? Pogledajte trotoar ispred Iskra kuće, da li je dozvoljeno parkiranje na trotoaru? Da policija malo obraća pažnju, umjesto što troše benzin na vozikanje od kafane do kafane, vidjeli bi da se na svakih 200 m neko auto zaustavi u saobraćajnoj traci i upali 4 žmigavca, da putnik izađe ili uđe. Vrhunac su oni koji se na sjevernoj magistrali, uz studentski dom, parkiraju u saobraćajnoj traci da bi otišli preko puta da popiju kafu.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *