Nekoliko stotina bivših članova NBL-a pristupilo Gradskom odboru SDA Tuzla (Foto)

Nakon ujedinjenja NBL sa drugim političkim subjektima na nivou BiH, većina članova GO ove stranke u Tuzli pristupili su SDA-u

2
546

Gradskom odboru SDA Tuzla danas je pristupilo nekoliko stotina bivših članova NBL i većina bivših članova Gradskog odbora Nezavisne bosanskohercegovačke liste Tuzla na čelu sa Edimom Kadićem, potpredsjednikom NBL.

Nakon ujedinjenja NBL sa drugim političkim subjektima na nivou BiH, većina članova i simpatizera Gradskog odbora ove stranke u Tuzli odlučili su se priključiti GO SDA Tuzla.

– Procijenili smo da svoje političko djelovanje i ciljeve, za koje smo se do sada zalagali, možemo nastaviti kroz aktivno članstvo u Stranci demokratske akcije. Na svoj način dat ćemo puni doprinos razvoju SDA kako u Tuzli tako i širom Bosne i Hercegovine, a time i doprinos očuvanju cjelovitosti i napretku naše države Bosne i Hercegovine – izjavio je za portal TuzlaLIVE Edim Kadić.

Bivši članovi NBL-a danas su potpisali pristupne članske dokumente Stranke demokratske akcije.

Ovom činu, osim novih članova, prisustvovali su i predsjednik KO SDA TK Fahrudin Skopljak i predsjednik Gradskog odbora SDA, Salko Zildžić. (tl – Foto: Viber)

2 Komentari

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here