Nekoliko hiljada učesnika na 11. Tuzlanskoj biciklijadi (Foto)

Biciklistički klub Tuzla u saradnji sa partnerima i ove godine organizovao je Tuzlansku biciklijadu, koja je po 11. put okupila zaljubljenike u bicikle, rekreaciju, sport i zabavu.

Najprije je započela dječija biciklijada, koju su oni najmlađi s nestrpljenjem iščekivali.

“Zahvaljujem se svim klubovima koji su ekipno došli i podržali tuzlansku biciklijadu. Danas je dan biciklizma u našem gradu i ovom prilikom želimo da skrenemo pažnju da Grad Tuzla treba imati više biciklističkih staza. Interesovanje za vožnju bicikla je puno veće nego što je to bilo prethodnih godina kada smo tek počinjali”, navode organizatori.

Biciklijada se kretala rutom: Stupine – Hotel Tuzla – Dom Penzionera – SKPC ”Mejdan” – BKC – Miladije – Siporex – Solana –Irac – Skver – kompleks slanih jezera “Panonika” – Brčanska Malta – Stupine ukupne dužine trajanja od 14km.

Zbog održavanja biciklističke trke, danas će se u vremenu od 11 do 14 sati usporeno saobraćati magistralnim putem M-4 u Tuzli (između kružnog toka „Siporex“ i Brčanske Malte).

Visoka temperatura nije spriječila ljubitelje biciklizma da se danas okupe i učestvuju na ovoj manifestaciji, a za sve učesnike je pripremljeno i osvježenje. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *