Naguravanje Gutića i Kukića ispred zgrade RMU Banovići (Video)

Sastanak Nadzornog odbora RMU Banovići zakazak je danas, a ispred zgrade Rudnika došao je veći broj pristalica direktora Fadila Kudumovića, među kojima je bio i Bego Gutić, načelnik općine Banovići.

Predsjednik jednog od sindikata Rudnika, Mirsad Kukić, pokušao je stati ispred mase u želji da im se obrati, ali su ga izviždali, saznaje TuzlaLIVE.

Potom je Gutić prišao Kukiću, nešto mu je rekao i pokušao proći, ali ga je Kukić odgurnuo i krenulo je naguravanje, te je morala intervenisati policija, koja nije dozvolila okupljenim da uđu u zgradu Rudnika.

Skup ispred zgrade RMU u Banovićima (Foto: screenshot)

Na kraju Gutić nije uspio proći u zgradu, a atmosfera je bila na ivici incidenta.

”Vlada TK će biti izvan mogućih političkih sukoba koji se tamo otvaraju. Za nas su građani, rudari svi isti. To su naši ljudi, ljudi naših kantona. Oni imaju našu podršku. Ko god je na toj strani ima podršku Vlade Tuzlanskog kantona,” rekao je na današnjoj press konferenciji Vlade TK Kadrija Hodžić, premijer Tuzlanskog kantona, prenio je RTV Slon.

Ako niste vidjeli
VLADA FBIH UPOZNATA SA STANJEM NAKON POŽARA

Ovim potezom Vlada se, po mišljenju aktulnog rukovodstva općine Banovići, itekako svrstala i pokazala političku opredijeljenost odnosno sklonost Pokretu demokratske akcije, poručili su iz Uprave Rudnika i općine Banovići.

”Radi se o klasičnoj manipulaciji premijera Tuzlanskog kantona u političke svrhe. Znači pokušaj klasične manipulacije od premijera TK… adresa prilikom dolaska u Banoviće trebala je biti direktor rudnika, nakon toga niko ga nije sprečavao da se obrati rudarima Omazića. Kažem, manipulacija je to. Dobio je poziv, nije se odazvao danas. Ni on niti iko od njegovih ministara. Nije došao… sinoć smo na sjednici Općinskog vijeća osudili takav postupak premijera TK,” izjavio je za RTV Slon Bego Gutić, načelnik Općine Banovići, dok je Fadil Kudumović, v.d. direktor rudnika poručio:

”Premijer TK nijednog momenta nije se udostojio da nazove upravu društva, direktora i službu za spašavanje. Premijer je jučer bio u privatnoj posjeti i dao podršku osuđenom kriminalcu Mirsadu Kukiću – to je njegov lični stav.”

Situacija u Rudniku je veoma teška, gubici su milionski, a na sve je kao so na ranu došao požar u jami Omazići koji je, kako se nezvanično, spominje, izazvao štetu veću od 50 miliona maraka. Zbog požara je veliki broj rudara i pratećeg osoblja upućen na prinudni odmor, a pripadnici Čete za spašavanje nanstoje ugasiti požar u jami. (tl)

EVO ŠTA SE JOŠ DEŠAVALO – VIDEO INEL HUSIĆ (Facebook)

(Ovaj članak je u međuvremenu osvježen novim informacijama)

 

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *