Neformalne ženske lobi grupe rade na unapređenju položaja žena u Tuzlanskom kantonu (Foto)

Na radionicama, članice su imale priliku razmijeniti iskustva, ideje i strategije za dalji rad. Ovo je još jedan korak ka jačanju ženske solidarnosti i promociji aktivizma među ženama

1
420

Članice više neformalnih ženskih lobi grupa sa područja Tuzlanskog kantona okupile su se kako bi nastavile sa radom na projektu “Neformalne ženske lobi grupe – Aktivizmom do ravnopravnosti u lokalnoj zajednici”.

Ovaj projekat, koji ima za cilj unapređenje položaja žena i djevojaka na području Tuzlanskog kantona, prepoznat je kao ključna inicijativa za ostvarivanje promjena u našoj zajednici.

Tokom vikenda, članice grupe su se posvetile kreiranju “Planova monitoringa i evaluacije akcionih planova”. Ova aktivnost ima za cilj bolje usmjeravanje napora i resursa prema ostvarivanju konkretnih ciljeva vezanih za ravnopravnost žena. Ovaj korak je od suštinskog značaja kako bismo ostvarile ciljeve projekta i pružile ženama i djevojkama Tuzlanskog kantona bolju budućnost.

Neformalne ženske lobi grupe su uvijek bile posvećene međusobnoj podršci i jačanju veza među ženama. Na radionicama, članice su imale priliku razmijeniti iskustva, ideje i strategije za dalji rad. Ovo je još jedan korak ka jačanju ženske solidarnosti i promociji aktivizma među ženama.

Želimo istaknuti da ovaj projekt ne bi bio moguć bez podrške Heinrich-Böll-Stiftung. Njihova podrška nam omogućava da radimo na ostvarivanju naših ciljeva i da budemo glas za promjene u našoj zajednici.

Nastavljamo s entuzijazmom i predanošću prema našem cilju unapređenja položaja žena i djevojaka u Tuzlanskom kantonu. Pozivamo sve zainteresovane da nas prate i podrže u našim aktivnostima jer zajedno možemo ostvariti promjene koje želimo vidjeti u našoj zajednici, navodi se u saopćenju za javnost Udruženja HO Horizonti.  

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here