Neeksplodirano zrno tenkovske granate na gradilištu u Tuzli

Na gradilištu Stambeno poslovnog objekta Pecara 2 – Blok B, u tuzlanskom naselju Brčanska Malta, tokom izvođenja zemljanih radova, iskopano je neeksplodirano zrno tenkovske granate.

– Nakon dobijene dojave od strane zaposlenika, pripadnici Službe civilne zaštite Grada Tuzle su informaciju proslijedili Kantonalnoj upravi civilne zaštite (KUCZ) Tuzlanskog kantona te je uslijedila pravovremena reakcija. Izlaskom na teren službenika Službe civilne zaštite Grada Tuzle, predstavnika KUCZ TK i Tima A za prikupljanje i uništavanje minsko-eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite, zbog sigurnosti svih prisutnih evakuirani su radnici sa dijela gradilišta – saopćeno je iz Službe za civilnu zaštitu Grada Tuzle.

Nakon što je utvrđena vrsta upaljača i stepen opasnosti, neeksplodirano zrno tenkovske granate je pažljivo izmješteno od strane Tima A za prikupljanje i uništavanje minsko-eksplozivnih sredstava u magacin za uništavanje neeksplodiranih minsko-eksplozivnih sredstava, gdje će biti bezbjedno deaktivirano.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *