Naziru se konture novog doma “Partizan” u Kreki (Foto)

U Tuzli je danas u 14 sati temperatura zraka iznosila 31 stepen. Što bi se reklo, ni u hladu nije ugodno, a kamoli na gradilištima.

Tako je bilo i na gradilištu novog doma “Partizan” u Kreki gdje, unatoč vrelini, radnici građevinske kompanije “Rasimgradnja” iz Gradačca nisu posustajali na podizanju zidova budućeg doma.

Neki od radnika omotali su glavu kako bi spriječili “sunčanicu”, druge je štitila kapa, neke šljem, a bilo je i onih bez ičega na glavi. I bez kose, šale se.

Na gradilištu se danas samoinicijativno pojavila Ivana Petrović, odnedavno magistrica građevinarstva, inače kćerka predsjednika UG “Kreka” Zorana Petrovića, koja je unatoč visokoj temperaturi željela u praksi vidjeti kako izgleda funkcija nadzornog organa koji kontroliše tok izgradnje objekta.

U tome joj je nesebično “praktičnu naobrazbu” davala gospođa Sabina, nadzornica iz “Rasimgradnje”, a s obzirom na to da mlada i simpatična magistrica traži posao u struci, današnje iskustvo bit će joj veoma dragocjeno u budućem radu.

Inače, u našem pretposljednjem javljanju s gradilišta doma “Partizan” u Kreki, prenijeli smo želju zidara Refika Altumbabića da ih Krečanke ponekad počaste kafom, kako ne bi gubili vrijeme sami je praveći.

Kažu, bilo je i kafe, a bogme i kolača, a bit će i ubuduće.

Krečani su uvijek znali zahvaliti onima koji im ovakvim objektima ili na drugi način obogaćuju život. (Tl – Foto: ZP)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *