Navijači Borca izvjesili transparent: “Vlado odlazi!” (Foto)

Fudbaleri Borca završili su jesenju polusezonu porazom od Tuzla Cityja (2:0). Tim Nermina Bašića je u svakom smislu nadigrao crveno-plave, šutirao 13 puta u okvir gola, a da Borčev čuvar mreže Bojan Pavlović nije bio raspoložen, možda bi poraz Banjalučana bio i ubjedljiviji…

Taj neuspjeh iskoristili su igrači Širokog Brijega i Veleža, koji su savladali Zrinjski (2:1) i Mladost (4:0), pa će Borac proljetnih 14 kola dočekati tek na petom mjestu, koje na kraju sezone ne vodi na evropsku scenu.

Plasman kojim se otišlo na zimski odmor ne zadovoljava Lešinare, najvatrenije Borčeve pristalice, koji su večeras u centru grada istakli transparent upućen treneru Vladi Jagodiću, a na kojem piše: “VLADO ODLAZI!”

Jagodiću je ovo peti mandat u Borcu, tokom kojeg je na 24 utakmice upisao 13 pobjeda, dva remija i devet poraza.

Najuspješniji mu je bio drugi, tokom kojeg je u sezoni 2010-11 osvojio šampionsku titulu.

Vlado Jagodić je godinu trenirao i tuzlansku Slobodu (Foto: Arhiva TZL.ba)

Jagodić je u sezoni 2016/2017. trenirao i tuzlansku Slobodu. Za šefa stručnog stožera ekipe s Tušnja imenovan je u oktobru 2016. godine, kada je naslijedio Husrefa Musemića, a ugovor mu je trebao trajati tri godine.

Bilanca Jagodićevog rada na Tušnju bila je prilično loša, uz bodovni učinak koji jedva prelazi 25 posto, tako da je u septembru 2017. godine, nakon samo sedam kola, došlo do sporazumnog raskida ugovora. (Mondo, tl)

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *