Nastja Ilić o pozivu selektora: Daću sve da dobijem priliku braniti boje naše reprezentacije!

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije BiH, Stevan Ljubičić, objavio je danas uži spisak igračica za nastupe naše selekcije u CEV Zlatnoj ligi.

Među 16 igračica, odnosno, pet blokera, našla se i 18-godišnja odbojkašica tuzlanske Slobode, Nastja Ilić. Nakon nastupa u juniorskoj reprezentaciji BiH, poziv na uži spisak svakako je veliko priznanje za mladu odbojkašicu.

– Prije svega zahvaljujem se selektoru Stevanu Ljubičiću na pozivu. Za mene je ovo prvi poziv na pripreme seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Velika mi je čast što sam dobila priliku da treniram s najboljima iz naše države. Daću sve od sebe da dobijem priliku braniti boje naše reprezentacije – kaže Ilić u izjavi za portal TuzlaL!VE.

Dodaje da je veoma zahvalna svom treneru u Slobodi, Arminu Derviševiću.

– Od Derviševića sam puno naučila i sada imam priliku da to pokažem. Sigurna sam da će sve djevojke ostaviti srce na terenu kako bismo ostvarili pozitivan rezultat. Težak je izazov pred nama, ali daćemo sve od sebe da predstavimo našu državu na najbolji mogući način – uvjerena je mlada igračica iz Tuzle.

Među pet pozvanih primača servisa je i Nastja Ilić (Sloboda)(Foto: Darko Zabuš, arhiva)

Nastup reprezentacije BiH u Zlatnoj ligi rezultat je sjajnih nastupa i rezultata seniorske selekcije pod vodstvom Stevana Ljubičića u prošloj godini. Šta se može očekivati u konkurenciji odbojkaških sila poput Francuske i Španije, s kojima ćemo domaće utakmice igrati u tuzlanskom Mejdanu?

– Selektor Ljubičić napravio je istorijski rezultat, tako da smo sigurni da ćemo i ovaj put, svi zajedno, dati svoj maksimum. Selekcije Španije i Francuske su ozbiljne reprezentacije, što ne znači da nećemo pokušati ostvariti pozitivne rezultate – zaključila je Nastja Ilić za TuzlaLIVE.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *