Nastavljena potraga za dvojicom radnika koji su jučer upali u rijeku Bosnu

0
372
pronadjen drugi turski radnik rijeka bosna nesreca gradnja autoputa zenica
Tijelo radnika su pronašli pripadnici specijalnog spasilačkog tima iz Turske (Foto: Arhiva)

Potraga za dvojicom radnika turske kompanije Cengiz Innsat, koji su jučer oko 14 sati na gradilištu autoputa Koridora Vc, u naselju Kahrimani kod Žepča upali u rijeku Bosnu, nastavljena je jutros, potvrdila je za Faktor Aldina Ahmić, glasnogovornica MUP-a ZDK.

Ona je istakla da su potragu jutros nastavili pripadnici specijalne jedinice MUP-a ZDK, te redovne policijske snage PS Žepče. U potrazi će učestvovati i pripadnici Gorske službe spašavanja.

Na mjestu nesretnog pada u rijeku Bosnu dvojice turskih državljana, koji grade poddionicu Poprikuše – Nemila, jutros će početi i policijski uviđaj.

– Dežurna tužiteljica je na putu do gradilišta te će uskoro početi uviđaj – potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva ZDK Asmira Redžić.

Uviđaj će obavljati pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK.

U potragu za dvojicom radnika, jučer su bili uključeni pripadnici Specijalne jedinice za podršku MUP-a ZDK, Policijske stanice Žepče, Goske službe spašavanja Žepče i Zavidovići, vatrogasci, pripadnici Civilne zaštite…

Svi će oni i danas biti na terenu te pretraživati korito i obalu rijeke Bosne, a prema najavama, potrazi će se sa svojim čamcima i posadama, priključiti i članovi Sportsko-rekreativnog kluba “Bosna” iz Zenice. (Faktor)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here