Nastavlja se Futsal PL: “Jarčevi” sutra protiv najtrofejnije ekipe

0
355

Nastavlja se Premijer futsal liga BiH, a u susretu 10. kola FC Salines Tuzla City u Mejdanu dočekuje ekipu FC Centar Zamm iz Sarajeva. Pred domaćom publikom popularni “Jarčevi”  pokušat će pobijediti najtrofejniju ekipu lige. Za takva očekivanja ima osnova, tim prije što Tuzlaci u meč ulaze s pojačanjima.

Naime, Uprava kluba je na deficitarnoj poziciji angažovala Davora Arnautovića, koji je došao iz KMF Beli Anđeo (Brčko). Osim toga, u posljednim danima zimskog prelaznog roka ekipi su se pridružili i Armin Ćehajić iz Banovića i Predrag Šešelj iz Trebinja.

Posljednju provjeru pred nastavak Premijer futsal ligi BiH “Jarčevi” su imali protiv ekipe  KMF Policajac iz Banje Luke, koju su riješili u svoju korist rezultatom 3:1.
Ovo je bila i prilika da trener Predrag Rajić utvrdi u kakvom se stanju ekipa trenutno nalazi i koliko je spremna za nastavak šampionata.

Da podsjetimo da je Rajić nedavno odbio ponudu iz Ukrajine, želeći ostati u klubu s ciljem pokušaja osvajanja naslova prvaka BiH.

Predan rad, nesebična i bezrezervna požrtvovanost trenera, igrača i uprave kluba, ovaj sportski kolektiv sigurnim putem vode ka samom vrhu Premijer futsal lige BiH, a u svemu tome najveću podršku im daje publika koju sutra u Mejdanu očekuju u velikom broju.

Malonogometni spektakl Salines Tuzla City – Centar Zamm igra se sutra u maloj dvorani Mejdana od 19.15 sati, saopćeno je iz ovog kluba. (nt, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here