Naši sugrađani: Huka i jato golubova (Foto)

Svaki dan ostavim sve obaveze i u 7:30 i u 12 sati dođem da nahranim svoje prijatelje. To radim već šest mjeseci i pričinjava mi veliko zadovoljstvo, kaže Fikret Hukić

Fikret Hukić, stanovnik bloka A u tuzlanskom naselju Sjenjak, svakog dana, dva puta dnevno, hrani poveliko jato golubova.

Dok iz kese grabi hranu koju nabavlja za svoje prijatelje, obično mrve hljeba, kukuruz ili slično, oni lete oko njega i skoro ga uvuku u “pernati oblak”.

U penziji sam, nedaleko imam vikendicu, ali svaki dan ostavim sve obaveze i u 7:30 i u 12 sati dođem da nahranim svoje prijatelje. To radim već šest mjeseci i pričinjava mi veliko zadovoljstvo – kaže Fikret Hukić, bivši djelatnik “Saniteksa” i šef nekadašnje Robne kuće “Bulevar”.

Dodaje kako je time napravio još jednu dobru stvar.

Odvukao sam ih sa balkona i prozora komšija, koji su se bunili što im prljaju te prostore. Hranim ih na travnjaku, nikome ne smetaju, a kad vidim kako lete oko mene, srce mi je puno – nastavlja Hukić.

Uz hranu, obavezno ponese i poveliku plastičnu flašu s vodom. Poslije obilnog obroka, ožedne i golubovi, pa im dobri komšija servira koji gutljajčić. I svi sretni i zadovoljni. (MPt – Foto: TuzlaLIVE.ba)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *