Naša stranka pogazila ‘historijsko NE’ i ide u koaliciju s Kukićevim PDA

7
673

Naša stranka je pogazila ranije data obećanja u Tuzlanskom kantonu da neće ulaziti u vlast sa PDA Mirsada Kukića.

– Svako uplitanje Naše stranke u koalicije čiji su predvodnici ili čak samo članovi SDA i PDA smatrat ćemo zlonamjernim. Među nama ni političkih ni ideoloških ni svjetonazornih ni bilo kakvih interesnih poveznica nema – poručivao je prošle godine predsjednik tuzlanskog regionalnog odbora Naše stranke Mirsad Čamdžić.

No, danas se sve promijenilo. „Historijsko NE“ nacionalistima pretvorilo se u nedosljedno Da. Predsjednik Naše stranke u Tuzli Zvjezdan Karadžin je medijima potvrdio pregovore sa PDA, pravdajući se kako nisu imali izbora, i kako sa Kukićem moraju koalirati.

– Ako hoćete nešto uraditi, onda morate preuzeti da to i uradite. Na jednoj strani je SDA, a na drugoj PDA. Kako raditi promjene, a njih izbjeći – rekao je Karadžin za Klix.

Opozicioni zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona jutros su prikupili 18 potpisa za smjenu aktuelne Vlade, koju predvodi premijer Denijal Tulumović. Zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona iz Socijaldemokratske partije (SDP), Naše stranke (NS), Pokreta demokratske akcije (PDA) i Saveza za bolju budućnost (SBB) od jutros su zvanično spremni za podnošenje zahtjeva koji se odnosi na smjenu Vlade TK, ali i formiranje nove izvršne valsti u najmnogoljudnijem kantonu.

Podsjetimo, Općinski sud u Sarajevu nedavno je osudio Mirsada Kukića na jednu godinu zatvora zbog krivičnog djela primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

7 Komentari

    • A sa “pobeguljama” iz Imamovićeve stranke? “Neće nama u Tuzli Kuko određivati kako ćemo živjeti” – sada bez Kuke u GV ne mogu ni prdnuti.
      Pa koji su to principi da saradjuješ sa presuđenim kriminalcem koji je u UKC zaposlio pola Banovića !!!

  1. A sve zarad meteorskog uzleta Berbica juniora, babo i dedo su utabali Omerici putic u svijetlu buducnost. A ti, Zvezdane, i dalje glumi akademsku velicinu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here