Bravo momak: Tuzlak Kenan Dračić se plasirao u polufinale EP u plivanju!

Polufinale Evropskog seniorskog prvenstva u malim bazenima

(Kenan Dračić u polufinalu na Evropskom seniorskom prvenstvu u malim bazenima)

Tuzlak Kenan Dračić plivački reprezentativac Bosne i Hercegovine, plasirao se u disciplini 200 metara delfin u polufinale Evropskog seniorskog prvenstva u malim bazenima koje se održava u Rumuniji.

Takmičar Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva zabilježio je tako jedan od najboljih rezultata u muškoj konkurenciji bh. plivača na velikim međunarodnim takmičenjima, te opravdao epitet jednog od najtalentovanijih sportista iz Bosne i Hercegovine.

Kenan Dračić, jedan od najmlađih učesnika, kvalifikacijsku trku discipline 200 metara delfin isplivao je s ličnim rekordom u vremenu 1:58.36, a pretpostavlja se da u polufinalu može plivati i bolje od ovog vremena.

Polufinale je na programu večeras od 18 časova. Ovo je ujedno novi vrijedan rezultat plivača iz Sport time na evropskoj smotri, nakon što se juče u muškoj konkurenciji na dionici 100 metara prsno istakao Arian Kadić isplivavši rekord Bosne i Hercegovine za dječake do 16 godina.

Također, prvog dana takmičenja plivačica Sport time Iman Avdić postavila je državni rekord u disciplini 400 metara mješovito.

Podsjećamo, Kenan Dračić je ponikao u tuzlanskom Zmaj Alpamm-u, odakle je zbog nemogućnosti održavanja trenažnog procesa prešao u sarajevski Sport Time.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *