Narodno pozorište Tuzla u 2021. godinu ulazi s urnebesnom komedijom “Čisto ludilo” (Video)

Predstava “Čisto ludilo” u režiji Nine Kleflin u Narodnom pozorištu Tuzla bit izvedena u dva termina: u četvrtak, 28. januara i u petak, 29. januara, a početkom u 19:30, saopćeno je iz ove tatarske kuće.

“Ludilo” počinje u jednom atipičnom lokalnom frizerskom salonu s frizerima i mušterijama kada saznaju da je čuvena pijanistica, na spratu iznad, misteriozno ubijena. Likovi u predstavi, zajedno i interaktivno sa publikom, prolaze kroz tragove, dokaze i pretpostavke o tome ko je, zapravo, ubica.

Ova predstava Paula Portnera je upisana u Ginisovu knjigu rekorda zbog broja izvođenja u svijetu. Za tuzlansku verziju, režiju potpisuje Nina Kleflin, koja je u Narodnom pozorištu Tuzla režirala sedam predstava.

Kleflin za predstavu kaže da je “jedan urnebesni komad i premetaljka u kojoj se na zanimljiv, duhovit i nadasve inteligentan način raspravlja o tome ko je ubio čuvenu pijanisticu Izabelu”.

Potencijalne ubice su: pretjerano komični, ali i stereotipični homoseksualac frizer (Midhat Kušljugić), frizerka čiji su motivi za bilo koju njenu radnju ionako upitni (Jasmina Dedić), poslovni čovjek koji se zadesio na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme (Edis Žilić) ili stalna mušterija – uvažena gospođa više klase (Elvira Aljukić).

U predstavi pored navedenih igraju još Nedim Malkočević i Hasan Sušić kao inspektori koji će razriješiti situaciju.

Predstave se izvode u skladu sa epidemiološkim mjerama uz mjerenje temperature na ulazu, dezinfekciju ruku, ograničen broj publike i obaveznu distanicu.

Preporuka Narodnog pozorišta Tuzla su rane rezervacije ulaznica putem maila marketing@nptz.ba ili pozivom na telefone pozorišta: 035/251-645 i 251-646. Prodaja ulaznica vršit će se na blagajni pozorišta sat prije, a ulazak publike u salu 15 minuta prije početka predstave. Iako su mjesta u sali udaljena preporučenom distancom od dva metra, za članove porodica mogu se organizovati i posebna mjesta, odnosno sjedišta jedno do drugog, navode iz Marketing službe Narodnog pozorišta Tuzla.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *