Meteorolozi predviđaju: Narednih dana kiša i pljuskovi

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme, lokalo sa slabom kišom. “Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. U Hercegovini je moguća grmljavina. Više padavine poslije podne i tokom noći. Vjetar slab južni i jugoistočni. Dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni Celzijusa”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH). U srijedu se u Bosni i Hercegovini očekuje djelomično vedro vrijeme. Prije podne sa kišom u Hercegovini, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 12, na jugu do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između deset i 15, na jugu do 19 stepeni. U četvrtak će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između nula i pet, na jugu do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni. U petak, u Bosni i Hercegovini novo naoblačenje sa zapada će usloviti kišu i pljuskove. Glavnina padavina se očekuje u poslijepodnevnim i večernjim satima. Povremeno su mogući jaki udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između tri i osam, na jugu do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18 stepeni
narandzasto upozorenje jaka kisa bih
(Foto: Arhiva TL)

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme, lokalo sa slabom kišom.

“Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. U Hercegovini je moguća grmljavina. Više padavine poslije podne i tokom noći. Vjetar slab južni i jugoistočni. Dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni Celzijusa”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

U srijedu se u Bosni i Hercegovini očekuje djelomično vedro vrijeme. Prije podne sa kišom u Hercegovini, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 12, na jugu do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između deset i 15, na jugu do 19 stepeni.

U četvrtak će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između nula i pet, na jugu do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni.

U petak, u Bosni i Hercegovini novo naoblačenje sa zapada će usloviti kišu i pljuskove. Glavnina padavina se očekuje u poslijepodnevnim i večernjim satima. Povremeno su mogući jaki udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između tri i osam, na jugu do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18 stepeni.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *