Napušteni konji u Hotonju kod Sarajeva izašli na ulicu i zaustavili saobraćaj

0
465

Mnogi su danas, ali i jučer mogli prisustvovati neobičnoj sceni na putu između Sarajeva i Vogošće gdje je nekoliko napuštenih konja blokiralo saobraćajnicu.

Iako su konji na cestama česta pojava na području Livna i okolnih mjesta, mnogi su se iznenadili kada su životinje vidjeli na frekventnoj cesti u blizini Sarajeva, tačnije u naselju Hotonj.

Životinje su svakako izazvale veliko interesovanje građana koji su bili u prolazu, međutim u isto vrijeme prouzrokovali su i velike gužve s obzirom na to da su tokom prolaska blokirali nekoliko traka.

Prema navodima građana, životinje su se najviše zadržale na dijelovima ceste na kojima je posuta sol koju su jeli, da bi se nakon toga uputili prema obližnjoj šumi i kućama koje se nalaze pored puta.

Iz Policijske uprave Vogošća potvrdili su za Klix.ba kako su zaprimili nekoliko prijava građana povodom ovog slučaja te su sve informacije proslijedili nadležnim inspekcijskim i veterinarskim službama.

Također, istakli su kako su službenici PU Vogošća izašli na teren kako bi osigurali dio puta na kojem su prisutne životinje da ne bi došlo do saobraćajnih i drugih nesreća. (Klix)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here