Nakon šestogodišnje tužilačke torture: Obustavljena istraga protiv Edima Kadića!

Skoro  šest godina je trajala takozvana istraga protiv Edima Kadića, oficira Armije BiH, uglednog i priznatog menadžera, čovjeka koji je turski BEKO uveo na naše tržište, pomoćnika direktora za komercijalne poslove JZU Gradske apoteke Tuzla i kandidata SDA za Skupštinu TK! Bile su to godine koje je, kako narod kaže, Edima, njegovu suprugu, kćerku i zeta, pogodila „bijeda nevidovna“!

Iz „Čađave mehane“, kako narod zove Tužilaštvo TK zbog nekolicine „umnoj patnji nestasalih“ djelatnika, Edim Kadić osumnjičen je za korupciju, zloupotrebu položaja, pribavljanje materijalne koristi i tako dalje. Istini nepodobni, a „Čađavoj mehani“ podobni mediji su nevinog čovjeka pretvorili u Al Kaponea iz naše mahale.

– Nedao Bog nikome ono što sam preživio ja i moja porodica. Nakon pet godina psihičke torture, premetačine stana i kancelarije, oduzimanja ličnih stvari, prisluškivanja, maltretiranja desetina mojih prijatelja i poslovnih partnera, maltretiranja zeta i kćerke zbog čega namjeravaju u inostranstvo, nakon mojih molbi Visokom sudskom i tužilačkom vijeću, kantonalnom i federalnom tužilaštvu, meni su, konačno nakon pet godina, uzeli prvu izjavu! Zadnje molbe višim sudskim i tužilačkim instancama sam uputio prije mejesec dana – kaže Edim Kadić.
Faksimil obavijesti Kantonalnog tužilaštva o obustavi istrage protiv Edima Kadića

Od očetka istrage, koju je javno tražio Mirnes Ajanović, tada pri skutonoša gradonačelnika Jasmina Imamovića, Kadić je govorio da se radi o političkom procesu.

– Govorio sam da je riječ o političkom procesu protiv mene, jer sam bio najavio, kao vijećnik Gradskog vijeća, kandidaturu za gradonačelnika. Da je riječ o političkom procesu, potvrdila je to ovog proljeća i Aida Nišić na sjednici GV – navodi Edim Kadić, djelatnik koji je svojim radom, i po zaključcima GV, učinio ogroman trud i znanje da Gradske apoteke budu najbolje u BiH po uspješnosti poslovanja.

Uporedo sa politički motiviranim procesom protiv Kadića, započele su i, hvala Bogu, neuspjele pripreme da Gradske apoteke pređu u tajkunske ruke. Za to se veže i činjenica da je supruga gradonačelnika svoju apoteku prodala jednoj privatnoj tvrtki u kojoj je dobila i novo radno mjesto.

Podsjetimo, GV je nedavno jednoglasno usvojilo šestomjesečni, uspješni rad Gradskih apoteka! Voljeli bi da neka vlast, ili javnost, jednog dana jednoglasno ocijeni zvještaj o radu Kantonalnog tužilaštva. Nakon Informacije o radu Tužilaštva TK, na junskoj sjednici Skupštine TK, glavni tužilac Tomislav Ljubić je prošao kao bos po trnju. (E.A)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *