Nakon što je saznao da će biti uhapšen: Bivši direktor Granične policije Zoran Galić pobjegao u Hrvatsku!

Osumnjičeni Galić je, nakon dobijenih informacija, dana 8. jula 2024. godine, u popodnevnim časovima, ilegalno prešao granicu Bosne i Hercegovine, te pobjegao u Republiku Hrvatsku gdje se sada nalazi

(Da bi izbjegao hapšenje, Galić je pobjegao u Hrvatsku. Ko mu je pomogao? – Foto: Agencije)

Po naredbi Tužilaštva BiH uhapšeni su pomoćnik komandira Jedinice Granične policije Trebinje, Blagoje Milović i državljanin BiH i Hrvatske, Ivica Bago, zbog krivičnih djela organizovanog kriminala, nedopuštenog prometa akciznih proizvoda, zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i drugih krivičnih djela.

Navedenu istragu Tužilaštvo BiH provodi zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, dok je u realizaciju aktivnosti lišenja slobode uključena Državna agencija za istrage i zaštitu – SIPA.

Istragom je, pored drugih lica, obuhvaćen i zamjenik direktora SIPA-e, Zoran Galić , zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela: primanje dara i drugih oblika koristi i zloupotreba položaja ili ovlaštenja, u periodu dok je obavljao dužnost direktora Granične policije BiH, prenosi N1.

Takođe, postoje osnovi sumnje da je za sada nepoznato lice iz gore navedenih institucija koje su uključene u istragu, osumnjičenom Galić Zoranu dostavilo informaciju o istrazi i planiranim mjerama i radnjama protiv njega, čime bi počinilo krivično djelo povreda tajnosti postupka, te će Tužilaštvo BiH, zajedno sa domaćim institucijama i međunarodnim partnerima, sprovesti istragu kako bi identifikovalo i u skladu sa zakonom procesuiralo navedeno lice.

Osumnjičeni Galić je, nakon dobijenih informacija, dana 8. jula 2024. godine, u popodnevnim časovima, ilegalno prešao granicu Bosne i Hercegovine, te pobjegao u Republiku Hrvatsku gdje se sada nalazi.

Istraga u ovom predmetu korupcije visokog nivoa se nastavlja dalje, a sprovodi se uz direktnu podršku EVROPOL-a, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *