Nakon pisanja našeg portala: Vječna gradsko-tužilačka ljubav!

Ured predsjednika Opštinskog suda u Tuzli, Muhameda Tulumovića, na adresu potpisnika ovih redova, kako je i ljubazno obećao, poslao je presudu za krivično djelo nezakonitog zapošljavanja u Centralnom grijanju. Detalje presude objavljujemo u cjelosti. Međutim, čitaocu dajem i dodatne informacije.

Dvije nezakonito zaposlene u Centralnom grijanju su supruge glavnog i tehničkog direktora JKP “Komunalac”. U to preduzeće, vlasništvo Grada Tuzla, takođe nezakonito, uposlena je i kćerka kantonalnog tužioca Ćazima Serhatlića. To zapošljavanje je prošlo ispod radara Tužilaštva TK kao i na desetine drugih.

U presudi se ne spominje da nezakonito primljene osobe ne mogu dalje biti u radnom odnosu! Zato što tužilac Kenan Balić to nije tražio, pa postupajući sudija Jasmin Junuzović to nije mogao ni imati u presudi!

Kompletnu presudu možete vidjeti OVDJE

Dakle, tužilac i optuženi su postigli džentlmenski dogovor. Ruka ruku mije, obraz obadvije! – kaže narod. Još gore po pravdu je činjenica da je optuženi Nevres Arnautović ranije bio osuđivan. To mu je tužilac, valjda, priznao kao olakšavajuću okolnost!

O nezakonitom zapošljavanju u tuzlanskim javnim preduzećima i ustanovama, kao krivičnim djelima koje slijepo gledaju tužioci, na kolegiju i javno je govorio čestiti tužilac, a takvih je najveći broj u Tužilaštvu, Jezdimir Spasojević. Zaradio je prijavu Disciplinskoj komisiji Viskokog sudskog i tužilačkog vijeća, jer je njegov šef Tomislav Ljubić napisao da Spasojević izmišlja!?

Naravnoučenije: dok je Ljubićevih ljubimaca, u javnim preduzećima, ustanovama i agencijama, slobodno zapošljavajte bez konkursa. Dobićete “tešku” kaznu i prijetnju: Ma, samo još jednom to uradi, pa ćeš vidjeti! (Piše: Ekrem AVDIĆ)

(Stavovi i mišljenja izneseni u ovom tekstu su isključivo autorovi i ne odslikavaju nužno stavove redakcije portala)

Podijeli

2 0 komentara

  1. + 10.000 KM po zaposlenju preko štele.
    To je po cjeniku direktora Arnautovica zvanog 10%. Kad tad će mu maca doći na vratanca

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *