Nakon pisanja medija: Majka i sin sklonjeni sa kiše, večeras će spavati u toplom

0
643
Majka i sin u novom domu zahvaljujući gradonačelniku Zenice (Foto: Pozajmljena fotografija)

Majka Zejfa Mališ i njen sin iz Zenice, a koji su živjeli na otvorenom na Kamberovića polju danas su dobili smještaj.

Nakon medijskih napisa o majci koja sa sinom spava na klupama na Kamberovića Polju, uslijedio je lijepi obrt.

“Nakon što su pojedini mediji objavili da na Kamberovića Polju u Zenici živi majka sa sinom stopostotnim invalidom, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović odmah je kontaktirao nadležne službe zahtijevajući da se ovaj problem promptno riješi”, saopšteno je iz Gradske uprave u Zenici.

On je rekao da je zajedno sa resornom službom, po hitnom postupku pronašao rješenje te su smjestili tu porodicu u stan u Radakovu.

“Odmah po saznanju da majka sa sinom boravi na otvorenom odnosno na Kamberovića polju po zimi i kiši, naredio sam nadležnim službama da se u roku od odmah zbrine porodica. Lično sam otišao i uručio majci i sinu stan, da mogu večeras mirno spavati oni u stanu i ja u svojoj kući – izjavio je Kasumović.

Od direktora Centra za socijalni rad sam upoznat je da su im ranije davali određene smještaje, međutim, to im nije odgovaralo.

– Također, od njih sam obaviješten da oni nisu bili na Kamberovića polju dva mjeseca, kako tvrde pojedini mediji, jer su nedavno izašli iz smještaja koji im je dodijeljen, baš kao što nije istina da je Kabinet gradonačelnika ikada kontaktiran po ovom pitanju”, rekao je Kasumović.

Majka koja je sa sinom bila bez krova nad glavom nije krila oduševljenje.

“Nisam vjerovala da će se ovo desiti. Zateklo me, vjerujte. Prezadovoljni smo”, kazala je majka prilikom uručenja ključeva i stana u zeničkom naselju Radakovo, prenose Nezavisne novine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here