Nakon nesreće u Srebreniku, dva pripadnika EUFOR-a zadržana u bolnici

Podsjećamo, saobraćajna nesreća se dogodila u neposrednoj blizini tunela Drenik, a još uvijek nije poznato nakon čega je vozač terenskog vojnog vozila koje pripada EUFOR-u izgubio kontrolu nad njim, sletjevši s ceste
nakon jucerasnje nesrece kod srebrenika dva pripadnika eufor-a zadrzana na lijecenju u ukc tuzla
UKC Tuzla (Foto: Ilustracija/TL)

Nakon što su u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći u Srebreniku povrijeđena tri vojnika EUFOR-a, smješteni su u UKC Tuzla, nakon pregleda jedan pacijent je pušten na ambulantno liječenje, dok su dvojica zadržani na bolničkom liječenju, potvrđeno je iz UKC Tuzla.

– Nakon pregleda i obrade od strane ljekara Klinike za hirurgiju jedan pacijent je otpušten na ambulantno liječenje, dok su dva zadržana u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla na opservaciji. Pacijentica inicijala G. C. (2005. godište) nakon sprovedene dijagnostičke obrade hospitalizirana je na Odjelu opšte abdominalne hirurgije Klinike za hirurgiju radi opservacije zbog kontuzija u prijedjelu glave i tijela. Pacijentica je hemodinamski i respiratorno stabilna, zadovoljavajućeg općeg stanja, bez tegoba. Pacijent inicijala M. F. (1997. godište) nakon sprovedene dijagnostičke obrade hospitaliziran je na Odjelu opšte abdominalne hirurgije Klinike za hirurgiju radi opservacije, uključena je ordinirajuća medikamentozna i infuziona terapija. Pacijent hemodinamski i respiratorno stabilan zadovoljavajućeg općeg stanja, bez tegoba, naveli su iz Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Podsjećamo, saobraćajna nesreća se dogodila u neposrednoj blizini tunela Drenik, a još uvijek nije poznato nakon čega je vozač terenskog vojnog vozila koje pripada EUFOR-u izgubio kontrolu nad njim, sletjevši s ceste. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *