Nakon meča s Latvijom, košarkaši BiH u Tuzlu dolaze u subotu

0
870

Košarkaška reprezentacija BiH večeras u Rigi (18.30 sati) protiv selekcije Latvije počinje kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2021. godine.

Dvorana Mejdan za vrijeme susreta BiH – Francuska, juna 2018. godine (Foto: Miro Petrović)

Izabranici selektora Vedrana Bosnića u subotu se vraćaju i dolaze u Tuzlu, gdje će 24. februara odmjeriti snage sa selekcijom Grčke.

Prema informacijama Regionalnog košarkaškog saveza Tuzla, koji je tehnički organizator susreta BiH – Grčka, sve je spremno za utakmicu 2. kola kvalifikacija u grupi H, a ulaznice za meč s Grčkom skoro sve su rasprodane, saznaje Fena

Obje selekcije u Tuzlu će doći u subotu u popodnevnim satima.

– Naša reprezentacija trebala bi stići između 17.30 i 19 sati. Planirana je večera, a zatim trening u dvorani Mejdan. Prije naših, trenirat će reprezentativci Grčke – izjavio je Jadran Lasetović, predsjednik RKS Tuzla.

U nedjelju je u Press centru Mejdana planirana konferencija za novinare, ali još nije utvrđeno vrijeme. Najvjerovatnije će biti u 12 sati.

U nedjelju prije podne naši košarkaši družit će se s najmlađima, prema programu koji je dogovoren sa USAID-om. U večernjim satima, obje selekcije imat će još jedan trening u Mejdanu.

Utakmica BiH – Grčka igra se u ponedjeljak, u velikoj dvorani Mejdan, s početkom u 20 sati. (mp)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here