Nakon magle u Sarajevu, putnike u Tuzli dočekao haos na aerodromu

Grupa putnika koji su po izmijenjenom režimu jutros trebali poletjeti sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli ka Dubaiu nekoliko sati su proživljavali agoniju, a bez konkretnih informacija u avionu su sjedili i čekali polijetanje. Na kraju oko 17:30 sati su konačno poletjeli.

Naime, grupa od okvirno 100 putnika jučer je sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu posredstvom aviokomapnije FlyDubai trebala poletjeti ka Dubaiju, međutim do toga nije došlo zbog problema koji stvara magla.

“Let iz Sarajeva jučer je trebao biti u 17:25 sati, ali do toga nije došlo. Prvobitno smo na sarajevskom aerodromu bili tri do četiri sata, međutim oko 20 sati nam je javljeno da se prebacujemo za Tuzlu, autobusima koju su krenuli jutros u četiri sata”, kaže za Klix.ba jedna od putnica.

Prema njenim riječima, let sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli bio je planiran jutros za 10 sati, međutim do 17 sati on nije poletio.

“Cheking je trajao izuzetno dugo jer su zaposlenici sve rukama zapisivali, bez bilo kakve informatizacije. Nakon toga smo izuzetno dugo čekali čekiranje ručnog prtljaga, a nakon toga smo konačno ušli na terminal, bez da nam je bilo ko dao informaciju kada će avion poletjeti”, navodi ona.

Dalje kaže da se grupa od stotinjak putnika od 13:30 sati nalazila u avionu. Ističe i da je među njima najviše stranih državljana.

“Deset puta su nas prebrojavali, a faktički, tortura je trajala jutros od osam sati i mogu reći da je ovo do tuzlanskog aerodroma, jer oni su očigledno nesposobni. Pilot se izvinjavao, ali nama to ništa nije značilo”, naglašava ona, istaknuvši da među putnicima ima i djece.

U vrijeme objave članka, direktor Međunarodnog aerodroma u Tuzli Halid Ahmetbegović nije raspolagao s informacijama zbog čega je let kasnio nekoliko sati.

Istaknuvši da će mu razlozi biti poznati naknadno, on je naglasio da bi avion trebao brzo poletjeti što se u konačnici i desilo oko 17:30 sati. (Klix)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *