Nakon incidenta na Tušnju oglasio se Almedin Ziljkić

Prvotimac Sarajeva Almedin Ziljkić objasnio je šta se u nedjelju dogodilo na stadionu Tušanj u Tuzli i zbog čega je došlo do sukoba između njega i navijača Slobode. On se oglasio na svom Instagram profilu i kako je rekao, problem je nastao nakon što su mu pojedini navijači psovali s tribina.

Njegovu objavu Klix.ba je prenijeo od početka do kraja i bez izmjena, a izdvajaji to da je rekao kako se jedan čovjek iz osiguranja zatrčao prema njemu i udario ga.

“Prvo da kažem, nisu to Tuzlaci, jer Tuzlaci su ljudine. Krenuo sam do člana rodbine, da mu dres poklonim, gdje su se našla dva čovjeka i počela po imenu da mi vrijeđaju ženu i dvoje djece.

Oni su mene gađali flašom, gdje sam je vratio i nisam mogao vjerovati šta se događa. Uz to lik iz osiguranja se zaletio i nisam ni pomislio da će me udariti. U javnosti pokušava da se predstavi iskrivljena slika o svemu.

Danas sam dao gol i nisam slavio, jer sam igrao u Slobodi i nikada ne bih slavio. Opet kažem, Tuzlaci su moja braća, ovi pojedinci neka se stide. Evo momak sam kaže, da me napao kolega. Ovo je sport, nogomet, nije mjesto u osiguranju kompleksašima, koji hoće na foru da se čuje za njih”, napisao je Ziljkić.

Inače, Sarajevo je slavilo rezultatom 3:2 i to nakon što su napravili veliki preokret jer su u 15. minuti imali zaostatak od 2:0. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *