Nakon hapšenja Aziza Gašija: Policija traga za Muhamedom Ali Gašijem zbog tuče u Sarajevu

Preksinoć je sarajevska policiju u 23 sata uhapsila Aziza Gašija (52) zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje

policija ks nakon tuce u sarajevu prije dva dana trazi i muhameda ali gasija, a uhapsen je aziz gasi
Muhamed Ali Gaši (Foto: MUP KS=

Sarajevska policija, zbog sumnje da je učestvovao u incidentu koji se dogodio u četvrtak (16. novembar) u Petrakijinoj ulici u centru Sarajeva, kada je napadnuta i pretučena jedna osoba, traži i Muhameda Ali Gašija, saznaje Faktor nezvanično iz izvora bliskih MUP-u Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, preksinoć je sarajevska policiju u 23 sata uhapsila Aziza Gašija (52) zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje.

Aziz Gaši se sumnjiči da je u Petrakijinoj ulici oko 12.20 sati, fizički napao i pretukao Tarika H. iz Sarajeva.

Bivši predsjednik FBiH Marinko Čavara prošle godine donio je odluku kojom je djelimično pomilovao Muhameda Alija Gašija, osuđenog za organizirani kriminal, na period od tri mjeseca.

Muhamed Ali Gaši je 2010. godine pravosnažno osuđen na 17 godina i sedam mjeseci zatvora zbog organiziranja zločinačke organizacije u vezi s krivičnim djelima protupravno zauzimanje nekretnine od općeg značaja, oštećenja tuđe stvari, bespravne gradnje, ugrožavanje sigurnosti, pranja novca, ubistvo u pokušaju te više krivičnih djela iznude u pokušaju.

Dovodio se u vezu i sa ubistvom Ramiza Delalića Ćele, ali to nikad nije dokazano. Bio je prvostepeno osuđen na 20 godina zatvora.

Također, i Aziz Gaši odranije je poznat policiji po različitim krivičnim djelima. (tl)

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *