Nakon 65 dana mirovanja krenuli su i stonoteniseri kluba “Kreka”

1
770

Danas je oživio i Stonoteniski dom “Stens” u Kreki, a u dvorani su se okupili svi članovi STK “Kreka”, od seniora do pionira.

Goran Rajčić, trener STK “Kreka” (Snimio: Miroslav Petrović)

Kako je za Tuzla LIVE rekao trener Goran Rajčić, rad je nastavljen nakon pauze duge 65 dana, zbog pandemije virusa korona.

– Posljednji trening imali smo 13. marta. Danas su počeli treninzi svih selskcija, naravno u odvojenim terminima. Svi seniori i seniorke danas su se pojavili u dvorani, a izostalo je nekoliko mlađih igrača. Pojavilo se, u stvari, 80 posto takmičara, ali danas nam je cilj bio samo da vidimo koliko će ih se odzvati pozivu za nastavak rada – kazao je Rajčić.

Svi treninzi i rekreacija, kako je naloženo, odvijat će se u skladu s preporukama za epidemiološku zaštitu, za što su zaduženi Rajčić i voditelj rekreacije, Omer Mrkaljević.

O nastavku sezone Rajčić nije mogao ništa precizno reći, mada se osobno nada da će liga u obje konkurencije biti nastavljena.

– Za sedam dana sastat će se Upravni odbor STS BiH kada će odlučiti hoće li se liga nastaviti ili neće. Ostalo je da se odigra pet kola u Premijer ligi za mukarce i tri za žene. u muškoj konkurenciji smo trenutno na 8. mjestu i osigurali smo ostanak u ligi, što nam je bio primarni cilj, dok su djevojke na 4. mjestu – zaključio je Rajčić.

Spomenuo je da se zbog ove situacije prvi put neće održati Memorijalni turnir u znak sjećanja na poginulog Elvisa Alagića Enku, ali će delegacija kluba 25. maja položiti cvijeće na Kapiji i na Spomen obilježju Slana Banja i na taj način odati počast svom članu, prije tragedije jednom od najtalentovanijih stonotenisera u BiH. (mp)

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here