Najbolja bh. plivačica Lana Pudar: Najbolje tek slijedi

0
185
lana pudar odlicna godina medalaj sp obracanje javnosti
Lana Pudar iza sebe ima veoma uspješnu godinu (Foto: Arhiva)

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar osvrnula se na 2021. godinu u kojoj je ostvarila vrhunske rezultate.

Njenu poruku prenosimo u nastavku.

“Otvoreno prvenstvo Bosne i Hercegovine bilo je moje zadnje takmičenje u ovoj za mene po svemu posebnoj godini.

Prethodna dva dana nastupila sam u disciplinama koje nisam dugo vremena plivala na zvaničnim takmičenjima i zaista sam zadovoljna kako je to sve na kraju izgledalo.

Postala sam državna prvakinja u svih šest disciplina u kojima sam nastupila, a to su discipline; 100, 200 i 400 metara kraul, kao i 50, 100 i 200 metara leđno.

Postavila sam 9 novih državnih rekorda od čega su četiri u apsolutnoj kategoriji (50m kraul, 100m kraul, 400m kraul, 50m leđno) i pet državnih rekorda u katogoriji juniorki (50m kraul, 100m kraul, 400m kraul, 50m leđno, 100m leđno).

Također, osvojila sam i dvije srebrene medalje u štafetama 4x50m slobodno i 4×50m mješovito.

Sada slijedi kratki odmor i nakon toga kreću pripreme za novu plivačku sezonu Znam da me očekuje vrlo težak i naporan rad u mjesecima koji su preda mnom, ali čvrsto vjerujem da najbolje tek slijedi i zbog toga se radujem novoj plivačkoj sezoni.

Ovom prilikom želim još jednom da se zahvalim svima koji su bili uz mene, moj tim i moju porodicu na ovom nevjerovatnom putovanju u 2021. godini. Nadam se da ćemo se svi zajedno još dosta radovati u narednoj godini.

Svim dragim ljudima u domovini i izvan nje želim sretnu i uspješnu Novu 2022. godinu. Želim vam da budete zdravi, veseli i da vam se ispune sve želje, kako na privatnom, tako i na poslovnom planu, poručila je Lana Pudar”. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here