Najavljena ekoakcija čišćenja obale jezera Modrac

Rafting klub “Tuzlak” svake godine u više navrata čisti obalu jezera Modrac, kao i drugih vodenih površina na području Tuzlanskog kantona

Za čiste obale Modraca Foto: Rafting klub “TUZLAK”

U subotu će u terminu 11-15h, Rafting klub “TUZLAK” organizivati ekoakciju pod nazivom ”Za čiste obale Modraca”.

U skladu sa svojom misijom, Rafting klub “Tuzlak” svake godine u više navrata čisti obalu jezera Modrac, kao i drugih vodenih površina na području Tuzlanskog kantona.

U septembru 2023. godine već je bila organizovana jedna eko akcija na obalama jezera Modraca. Planiramo 28.10.2023. godine napraviti još jednu ekoakciju u nastavku čišćenja obale jezera Modrac jer je utvrđeno da postoji velika potreba za tim.

I ovaj put će nam se na akciji pridružiti volontera iz Udruženja Zemlja djece i moguće iz drugih omladinskih partnerskih organizacija, koji će zajedno sa članovima Kluba očistiti obalu Jezera Modrac od svih vrsta otpada. Ovoga puta je najavljena i saradnja članova sportsko ribolovnog kluba SRD “Smuđ” iz Lukavca sa kojima smo u cilju zajedničkog interesa -čiste obale jezera Modrac dogovorili i buduću saradnju u zaštiti ovog važnog resursa Tuzlanskog kantona. Zajednički rad mladih volontera i članova kluba podržan je ove godine od strane kompanija Eko život d.o.o. Tuzla, “Centralnog grijanja” d.d. Tuzla i kompanija prijatelja kluba.

Selektovani prikupljeni otpad će zbrinuti “Eko život”, naš višegodišnji partner u ovakvim akcijama.

Akcija će biti izvedena na Kiseljaku – Kamenjar iza lokacije ODB-a.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *