Najava kampanje “Stručno zanimanje upiši, brige o poslu briši”

TEHNOGRAD-company d.o.o Tuzla obezbijedio je stipendije za 10 budućih srednjoškolaca koji se odluče za zanimanje armirač ili tesar

0
304
najduze radno vrijeme u evropi imaju albanci
Radno vrijeme u Albaniji doseže i do 50 sati sedmično (Foto: Ilustracija)

Konferenciju za novinare u ponedjeljak, 28. marta, u 11 sati, zajednički organizuju građevinska kompnija TEHNOGRADcompany d.o.o i JU Mješovita srednja građevinskogeodetska škola Tuzla.

Tema pressice je najava kampanje “Stručno zanimanje upiši, brige o poslu briši”. Izbor zanimanja jedan je od najodgovornijih trenutaka u životu mladih ljudi i neophodno je
prije donošenja ovako važnih odluka imati kvalitetne informacije o potrebama tržišta rada koje mogu pomoći u odabiru zanimanja, navode iz TEHNOGRAD-company d.o.o.

Svjedočimo situaciji, dodaju, da je na našem tržištu rada ogromna potražnja za zanimanjima kao što su tesari, zidari, fasaderi, armirači.

– Već dugi niz godina sarađujemo sa JU Mješovitom srednjom građevinskogeodetskom školom Tuzla, kroz pružanje mogućnosti za usvajanje praktičnog iskustva učenicima ove škole. Prepoznali smo kvalitet znanja kojeg ova škola pruža svojim učenicima i odlučili smo ove godine krenuti u zajedničku kampanju za upis stručnih zanimanja, i to armirača i tesara. TEHNOGRADcompany d.o.o Tuzla obezbijedio je stipendije za 10 budućih srednjškolaca koji se odluče upisati stručno zanimanje armirač ili tesar. Za ove učenike po završetku školovanja obezbijeđen je i siguran posao u našoj kompaniji – ističu iz TEHNOGRAD-company d.o.o.

Kako su najavili, novinarima će više o ovoj kampanji i realizaciji reći direktor JU Mješovite srednje građevinskogeodetske škole Tuzla, Nihad Zahirović, zatim, direktor TEHNOGRADcompany d.o.o Tuzla, Ekrem Hukić i PR kompanije TEHNOGRADcompany d.o.o Nerma Halilagić Kalajlić.

Konferencija za novinare održat će se u ponejdeljak u direkciji TEHNOGRAD-company d.o.o Tuzla, Ul. Fra Grge Martića 8. Tuzla, s početkom u 11 sati. (pr)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here