Naguravanje i zamalo tuča zastupnika SDS-a i SNSD-a, razlog prozivka zbog pokretne bolnice (Video)

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) večeras je nakratko prekinuta nakon što je došlo do naguravanja zastupnika Nedeljka Ćorića iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Tomice Stojanovića iz Srpske demokratske stranke (SDS).

Svemu je prethodio verbalni duel, tokom burne rasprave o “Rezoluciji o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta”, koju je 20. maja usvojio Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Nakon diskusije zastupnika SDS-a Nebojše Vukanovića, koji je pomenuo nabavku pokretne bolnice, od koje se na kraju odustalo, Ćorić je na pitanje šta je bilo s nabavkom, rekao da to treba pitati Stojanovića, koji je na to burno reagirao.

Intervencijom drugih zastupnika spriječen je fizički kontakt.

Oba zastupnika su dobila opomenu, a Ćorić se izvinio jer je prekršio skupštinski poslovnik, dobacujući sa zastupničkog mjesta.

Tomica Stojanović je, obražlažući šta se dogodilo, rekao da je prozvan, iako ni po čemu nije bio umješan u slučaj pokretna bolnica u RS-u.

I on je izrazio žaljenje što je, kaže, postupio “kako je postupio”.

Sjednica je nakon tog incidenta nastavljena redovnom raspravom o Rezoluciji o poštovanju žrtava fašističkih režima i pokreta, koju je usvojio Zastupnički dom Parlamentrane skupštine BiH na sjednici 20. maja.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *