Nagradu za životno djelo preminulom Sakibu Malkočeviću primile njegove kćerke Mirna i Irma (Foto)

U organizaciji Nezavisnih novina večeras je obavljeno proglašenje najuspješnih sportista BiH u prošloj godini, najboljih klubova, trenera, mladih nada i drugih u ukupno 12 kategorija, a među ostalim, dodijeljena je i nagrada za životno djelo.

To priznanje, odlukom žirija, kojim je predsjedavala Slađana Golić, dodijeljeno je prije dva mjeseca preminulom treneru i selektoru U-17 reprezentacije BiH, Sakibu Malkočeviću.

Ovaj trenutak bio je veoma emotivan za sve Malkočevićeve prijatelje i kolege, a naravno najviše za porodicu Malkočević, suprugu Biljanu i kćerke Irmu i Mirnu, koje su bile prisutne na manifestaciji dodjele priznanja što je organizovana bez prisustva gledatelja, a mogla se pratiti u direktnom prenosu na BHT1 i platformi Nezavisnih novina.

Nagradu za životno djelo uručio je Igor Kristić, urednik sportske rubrike BHT1, a priznanje su primile kćerke Sakiba Malkočevića, Mirna i Irma.

Malkočević je umro u 55. godini, a za života je ostvario plasman U-17 reprezentacije na tri evropska prvenstva, te na šest elitnih takmičenja UEFA za kadete. (mp – Foto: Nezavisne novine)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *