Nagradni foto konkurs ‘Boje moga mjesta’

0
80
Prva nagrada na konkursu je foto-aparat Canon

Sedmi Nagradni konkurs za najuspješnije fotografije ove godine bit će realiziran pod motom “Boje moga mjesta”, u organizaciji JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo.

Žiri u sastavu Dženat Dreković, Milomir Kovačević – Strašni i Branimir Karanović, dodijelit će tri vrijedne nagrade najuspješnijim autorima.

Pravo učešća na konkurs imaju mladi od 15 do 30 godina iz Bosne i Hercegovine.

Kako je saopćeno iz JU CKM, tema “Boje moga mjesta” treba da simbolizuje emociju fotografa, mjesta u kome živi ili mjesta za kojim žudi, ima neku nostalgiju, rado ga se sjeća…To nisu samo šarene zgrade, kuće, fasade ili objekti. Fotograf treba da uđe dublje u poimanje ovog fenomena i da se potrudi da prikaže magičnu, čak ponekad i mističnu ljepotu mjesta (grada, kvarta, sela, ulice, parka…).

Veoma je bitno da učesnici ovog konkursa, kako se ističe, obrate pažnju na svjetlo, jer ono reflektuje boje, pojačava ili smanjuje njihov intenzitet, te samim tim jedan naizgled običan predmet može pretvoriti u magičnu pojavu.

Konkurs će ostati otvoren do 30. aprila.

Više informacija o uslovima konkursa, vrijednim nagradama, članovima žirija, načinima prijave fotografija može se pronaći na linku: VIDEO

Konkurs se realizira pod pokroviteljstvom Općine Centar Sarajevo i društveno odgovornih partnera.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here