Nađeno tijelo unuke Roberta Kennedyja

0
867

Tijelo Maeve Kennedy Townsend, unuke pokojnoga Roberta F. Kennedyja, nađeno je u ponedjeljak navečer a potraga za njezinim sinom se nastavlja, priopćila je policija u Marylandu.

Kći bivše guvernerke Marylanda Kathleen Kennedy Townsend, 40, i njezin sin Gideon McKean, 8, nestali su u petak nakon što su kanuom plovili prema zaljevu Chesapeake.

Jedna od agencija koja ih je tražila, Charles County Dive and Rescue, našla je tijelo Townsend na dubini oko 8 metara, oko 4 kilometra južno od majčine kuće u Shady Sideu u Marylandu, odakle su krenuli kanuom.

Policija u Marylandu rekla je da će u utorak nastaviti potragu za njezinim sinom.

Vatrogasna postaja primila je dojavu u četvrtak poslijepodne da je dvoje ljudi u malom kanuu ili kajaku plovilo prema zaljevu Cheasapeake.

Spasioci su poslani u to područje i potraga je počela. Predvečer je pronađen kanu i veslo, ali bez ljudi.

Dužnosnici američke obalne straže dobili su izvještaj da su “dvije osobe viđene kako pokušavaju doći do obale” 16 kilometara južno od Annapolisa u Marylandu te da poslije “više nisu viđeni”, navodi se u priopćenju objavljenom u petak.

Prvotna istraga pokazuje da se kanu možda prevrnuo dok su pokušavali dohvatiti loptu, objavio je NBC. Potraga je trajala više od 26 sati i pretraženo je područje od 5.887 kilometara.

Kathleen Kennedy Towsend, majka nestale, rekla je da je njezina kći posvetila svoj život pomaganju najranjivijima u društvu, tvitao je novinar NBC-a.

Maene McKean je savjetovala Obaminu administraciju za globalni program protiv AIDS-a i volontirala za mirovne snage u Mozambiku.

Obitelj Kennedy pogodile su brojne tragedije. Djed nestale Robert F. Kennedy i ujak njezine majke, bivši predsjednik John F. Kennedy ubijeni su, a John F. Kennedy mlađi i njegova supruga Carolyn stradali su u zrakoplovnoj nesreći.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here