Nadbiskup vrhbosanski Tomo Vukšić: Grobovi žrtava veliki su propovjednici mira

Kako je dodao, ne može se promijeniti ono što se dogodilo, ali se mora čuvati mir i spriječiti da se nasilje nikomu i nigdje više ne događa
vrhbosanski nadbiskup tomo vuksic obratio se povodom godisnjice genocida u srebrenici
(Vukšić je izrazio sućut svima koji su u srebreničkom genocidu izgubili najmilije – Foto: Arhiva)

Vrhbosanski nadbiskup metropolita mons. Tomo Vukšić poslao je poruku u kojoj je izrazio sućut svim ožalošćenima zbog gubitka bliskih osoba U srebreničkom genocidu.

“U povodu obilježavanja 29. godišnjice genocida u Srebrenici izražavam najiskreniju sućut svima, koji su ožalošćeni zbog gubitka članova svojih porodica, prijatelja i poznanika. I ponizno molim dragoga Boga da sve pokojne nagradi vječnim životom. Pred tolikim tragedijama koje se, nažalost, događaju u svijetu, mora se ponavljati, da se nasilje nad ljudskim životom, koji je najveća vrednota na zemlji, osim što je težak prekršaj zakona, izravno protivi također volji Boga svemogućega, Stvoritelja i jednoga Gospodara života, koji je naredio: ‘Ne ubij!'”, poručio je nadbiskup Vukšić.

Kako je dodao, ne može se promijeniti ono što se dogodilo, ali se mora čuvati mir i spriječiti da se nasilje nikomu i nigdje više ne događa.

“I želim ponoviti: Grobovi žrtava veliki su propovjednici mira! I moralno obavezuju na izgradnju društvene sloge i da se svaki život poštuje i čuva”, dodao je. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *