Načelnik Kaknja platio kaznu zbog nenošenja maske

0
337

Nakon objave fotografije načelnika Kaknja Aldina Šljive na društvenim mrežama na kojima se vidi kako načelnik u jednom momentu ne nosi zaštitnu masku, te nakon sugestija građana, načelnik se oglasio saopštenjem u kojem priznaje da je pogriješio i da će platiti kaznu.

“Poštovani sugrađani, tokom jučerašnjeg dana obilazio sam radilišta na području Kaknja. U jednom trenutku, u želji da osmotrim radove na uređenju obale rijeke Bosne, nakratko sam izašao iz automobila. Tokom analize radova nakratko sam zaboravio staviti masku na usta, a totalna posvećenost analizi radova je rezultirala i nedozvoljenim fizičkim približivanjem između mene i direktora Zavoda za planiranje i izgradnju. Masku inače nosim svakodnevno, ali ovo je bio trenutak nepažnje i u potpunosti sam toga svjestan. I u ovom trenutku slikanja maska je ispod brade, ali trebala je biti na licu. Izvinjavam se građanima.

Naša policija radi svoj posao, kaznu ću platiti. Ne smatram da načelnik može biti izuzet od bilo čega što važi za sve građane. Svi smo jednaki pred zakonom”, rekao je načelnik Šljivo.

U međuvremenu slučaj je prijavljen policiji koja je izdala nalog kojeg je načelnik uredno platio.

Građani su na društvenim mrežama pozdravili gest priznanja načelnika i izvinjenje građanima. (vijesti.ba)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here