Na Zlaći se održava 7. Ljetni kamp gitare PRST (Foto)

U predivnoj Eko zelenoj zoni Konjuha, tačnije u i oko hotela Zlaća održava se Ljetni kamp gitare PRST. Inač na ovom mjestu koje je kao stvoreno za zvuk gitare ovaj kamp se održava sedmi put.

Sam naziv PRST simbolizira inicijale profesora Predraga Stankovića koji je jedan od glavnih inicijatora ove već tradicionalne manifestacije. Osim profesora Stankovića predavači na ovogodišnjem kampu su poznati svjetski profesori rodom iz Tuzle: Dejan Ivanović (Portugal), Boris Tešić (Njemačka) i Belmin Okanović (Njemačka).

Svoj doprinos u radu ovog kampa dali su i Denis Azabagić i Sanel Redžić koji su proteklih godina također bili u ulozi predavača.

Ove godine na Zlaći boravi petnaest polaznika iz našeg regiona, od kojih je jedna polaznica iz Amerike, a jedan polaznik iz Portorika. Prema onome što se moglo vidjeti i čuti tokom boravka sa učesnicima, svi su veoma zadovoljni uslovima i predavačima, a posebno predivnim ambijentom.

Inače, Ljetni kamp gitare do sada je prošlo više od 150 polaznika iz svih krajeva svijeta, a organizatori poručuju da će se ova tradicionalna manifestacija nastaviti i u budućnosti. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *