Na Trgu slobode žutim kišobranima djeca oblikovala zlatnu vrpcu

(Tuzlanski mališani na Trgu Slobode formirali zlatnu vrpcu – Foto: Tuzlainfo.ba)

Kako bi obilježili “Zlatni septembar – mjesec svjesnosti o pojavi malignih oboljenja u dječijem dobu”, Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti “PIPOL”, na Trgu slobode organizovalo je oblikovanje tzv. zlatne vrpce, internacionalno poznat simbol djece oboljele od raka. Bila je to završna aktivnost u sklopu kampanje “Zlatni septembar”.

Zajedno sa učenicima srednjih škola, između ostalog, oblikovali su živu zlatnu vrpcu u znak podrške djeci i mladim oboljelim i izliječenim od raka, ali i u znak sjećanja za prerano preminule mališane.

Predstavnici grada Tuzla bili su na ovom događaju, te su napomenuli da Gradska uprava u kontinuitetu iz Budžeta izdvaja sredstva i podržava humane aktivnosti Udruženja “PIPOL”, koje imaju za cilj da ohrabre i osnaže korisnike ovog udruženja.

Projektima se pruža psihosocijalna I materijalna pomoć i podrška djeci oboljeloj  i izliječenoj od raka, čime se doprinosi socijalnom uključivanju korisnika projekta, te unapređenju njihovog položaja u društvu. Neki od projekata udruženja PIPOL koji su podržani iz Budžeta Grada su: obnova Onkološkog odjeljenja na Klinici za pedijatriju UKC-a Tuzla, “Rak nije mRak”, “I CANcer , WE CANcer”.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *