Na Trgu slobode planiran performans djece i mladih povodom Dana nezavisnosti BiH

Naime, ovogodišnji program osmišljen je pod sloganom „U Bosni smo rođeni mi“ i predviđeno je da programu prisustvuje značajan broj djece i mladih
performans mlkadi djeca dan nezavisnosti bih trg slobode tuzla
Vlada TK odredila je program obilježavanja Dana nezavisnosti BiH (Foto: Ilustracija/TL)

Vlada TK je dala saglasnost na Program obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Prema ovom programu Tuzlanski kanton će Dan nezavisnosti obilježiti u četvrtak, 29. februara.

Naime, ovogodišnji program osmišljen je pod sloganom „U Bosni smo rođeni mi“ i predviđeno je da programu prisustvuje značajan broj djece i mladih koji simbolično predstavljaju budućnost Bosne i Hercegovine. Tako će u 9 sati i 30 minuta delegacije Vlade i Skupštine Kantona položiti cvijeće i odati počast na spomen obilježjima na kompleksu Slana Banja u Tuzli.

U 10 sati planirano je održavanje svečane sjednice Skupštine TK u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli. Ukoliko budu povoljni vremenski uslovi i ne bude padavina, na Trgu slobode u Tuzli u 11 sati je planiran je performans učenika „U Bosni smo rođeni mi“. Ukoliko u ovom terminu bude padala kiša, performans će biti održan u Univerzitetskoj dvorani Univerziteta u Tuzli.

U 14 sati, u Narodnom pozorištu u Tuzli planirana je Akademija obrazovnih institucija Tuzlanskog kantona.

(tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *