Na sceni Pozorišta mladih Tuzle predstava “Hanka”

Predstava „Hanka“ nastala u produkciji Pozorišta mladih Tuzle u partnerstvu s Udruženjem „Mladi Tuzle“ Tuzla i Srednjom „Savremeno – umjetničkom školom“ Tuzla je pozorišni komad, izrastao iz istoimene Samokovlijine pripovijetke adaptirane za potrebe scenskog izvođenja. Izazov je tranzicijskog društva, urušenih postulata vrijednosti i potreba redatelja da propita, sagleda, oslušne i osjeti Samokovlijin jezički izraz. Na postavku „Hanke“ na sceni Pozorišta mladih Tuzle, a u povodu obilježavanja punoljetstva Mladih Tuzle, odvažila se ekipa glumaca, pjevača, plesača i muzičara na čelu s glumcem Adnanom Mujkićem. Kako drugačije nego koloritno obogaćeno, urnebesno, živahno. Epicentar dramske radnje čini Hankina potreba da ostavi trag u društvu i osvijesti muškarca da žena nije kupoprodajni ugovor, niska đerdana, svojina, rekvizit u rukama vrhovnog autoriteta, nego da je žena, čovjek!

U predstavi igra 35 glumaca, pjevača, muzičara i plesača.

Reprizno izvođenje predstave zakazano je za danas, 12.7.2022. godine u 20.00h na sceni Pozorišta mladih Tuzle (dvorana Kaleidoskop). Sav prihod od prodaje ulaznica usmjeren je na troškove odlaska predstave na 50. Teatarski festival „FEDRA 2022“ Bugojno.

Cijeneći volonterizam i omladinski aktivizam u zajednici, organizator je u saradnji sa Srednjom „Savremeno – umjetničkom školom“ Tuzla donio odluku o osiguranju besplatnih karata za sve volontere ovogodišnjeg „Ljetnog Univerziteta u Tuzli 2022“

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *